Noord – Scharwoude 9 februari 2023

Beste lezer,

De eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Met behulp van velen hebben wij beide panden een mooie opfrisbeurt kunnen geven. Wij zijn Lokat 3.0 dankbaar voor de donatie van verf en alles wat er verder bij nodig was. En we kregen 2 dagen geheel kosteloos de hulp van Dave-deWaard Schilderwerken, die hard meewerkte en veel adviezen gaf aan de vrijwilligers die ook meehielpen. We zijn enorm tevreden met het eindresultaat. Dankzij een gift van Lief Langedijk konden we de planken van de kledingrekken vermeerderen en konden we nieuwe rekken aanschaffen om speelgoed en andere spullen overzichtelijk op te bergen.

We willen de koffieochtenden en avonden weer serieus gaan opstarten, door de corona is dit stil blijven liggen en we merken dat het opstarten nog wel wat moeite kost. Maar aan de andere kant horen we ook van pleegouders dat ze hopen dat er meer mensen gaan komen om met elkaar van gedachten te wisselen en het zou wel heel fijn zijn als we bij voldoende animo er weer een thema aan vast kunnen zetten.

Koffieochtend is iedere 1e dinsdag van de maand van 9.30-11.30

En iedere 3e woensdagavond van de maand van 19.00-20.00 is het koffieavond ( waarbij uitloop van tijd mogelijk is)

LET OP: het is bijna voorjaarsvakantie. We zijn dan enkel op woensdagavond geopend. De eerste zaterdag van maart zijn we gesloten, vanwege de vakantie.

Verder hebben we veel spullen gedoneerd gekregen om de kasten weer te vullen. Dat lukt aardig en daar zijn we dan ook heel blij mee. Maar mocht u in uw netwerk horen dat mensen/familie sportkleding en/of joggingbroeken hebben die ze graag een 2e leven willen geven, denk dan aan ons. Hier hebben wij niet zoveel van en de vraag is groot.

Als u langskomt, loopt dan eens door beide gebouwen heen om te kijken wat er op dit moment allemaal is. Het is allemaal netjes en overzichtelijk neergezet. En we hopen, dat we dit samen met u netjes kunnen houden.

Carnaval: wij hebben op dit moment een mooie ruime sortering carnavals kleding en u bent natuurlijk welkom om hier even bij te komen kijken.

Zwemkleding: Ook de bakken met zwemkleding zijn goed en overzichtelijk gevuld. Gitta één van onze vrijwilligers is hier verantwoordelijk voor en het is een feest om eens boven te kijken.

Jassen: De jassen hangen niet meer tussen de kleding beneden, maar in het pand waar ook het speelgoed staat, is boven een ruimte ingericht voor alle jassen. Ook daar geldt, kom eens kijken en verwonder u over de diversiteit van wat wij op dit moment hebben.

Boeken: de nationale voorleesdagen zijn net achter de rug, maar wij blijven het voorlezen en zelf lezen,belangrijk vinden. Vergeet niet een boek mee te nemen als u er bent. En u mag rustig ook een boek voor buurmeisje/buurjongen meenemen. We hebben door onze actie, dozen vol met boeken mogen ontvangen. En wat is nu fijner als dat je iemand kan verwennen met een boek wat bij hem/haar past.

Matthe zijn gezondheid laat hem op dit moment even in de steek. Gelukkig knapt hij al weer een beetje op, maar daardoor zal hij zich minder laten zien, en zijn activiteiten op een laag pitje zetten. Met Tineke gaat het gelukkig weer een stuk beter, maar ook zij blijft het rustig aan doen.

We hopen u snel te zien op de locatie, en de kinderen zien we graag meekomen. Zaterdag 4 februari was het een gezellige drukte door alle kinderen die de tijd namen om te passen en uit te zoeken wat ze zelf leuk vonden.


Groetjes van alle vrijwilligers van “jemagerzijn”Noord-Holland